Bekijk onze explanimation projecten
rand-bottom-standard

Vertel jouw verhaal met een explanimation

Een explanimation is een animatie video waarin je in het kort uitlegt hoe (complexe) producten, diensten en/of onderwerpen werken. Het woord explanimation komt door een samentrekking van de woorden explain (uitleg) en animation (animatie), oftewel uitleg en vermaak ineen.

Een explanimation laten maken is vaak de beste manier om snel en duidelijk iets uit te leggen. Je kunt hierbij denken aan de werking van een product, de cijfers van een jaarverslag of het hoe en waarom van een complex onderwerp.

Door het gebruik van een uitleganimatie komt de boodschap duidelijker over en begrijpt jouw doelgroep het verhaal beter. En goed begrepen worden is natuurlijk essentieel!

Waar je met film beperkt bent tot het vastleggen van de realiteit, ben je met animatie in staat om een compleet nieuwe wereld te creëren.

rand-top-standard
cta1
rand-bottom-standard
framehanger

framehanger

framehanger

framehanger

framehanger

framehanger

Waarom door TeamCreative een explanimation laten maken?

 • beheren

  Helder en duidelijk

  Onze explanimations zijn doelgericht, waarbij een heldere en duidelijke boodschap centraal staat.
 • Onderscheidend

  Onderscheidend

  De uitleganimaties van TeamCreative zijn altijd uniek voor jou gemaakt. Daarmee onderscheid je je gegarandeerd!
 • Bliksem

  Effectief

  Door onze eigen online marketing afdelingen weten we hoe we jouw doelgroep aan moeten spreken.
explanimation-logomachine
rand-top-standard
rand-bottom-standard

Waar kun je een explanimation voor gebruiken?

Lamp icoon wit

Uitleggen hoe een dienst of product werkt

Om potentiële klanten over de streep te kunnen trekken is het essentieel dat ze snel snappen hoe jouw product of dienst werkt. In hun zoektocht naar de juiste aanbieder is tijd tegenwoordig immers schaars. Met jouw explanimation trek jij net even iets sneller die nieuwe klant over de streep.
Spreekwolkjes icoon wit

Uitleggen hoe een complex onderwerp in elkaar zit

Iedereen kent ze wel: de uitleganimaties van NOS en nu.nl die een nieuwsitem uitleggen, zodat jij snel op de hoogte bent van hoe het nou precies zit. Dat is de kracht van een explanimation: in een korte tijd een complex onderwerp uitleggen. Ook voor jouw complexe onderwerpen is er de perfecte explanimation!
Resultaten icoon wit

Rapportage van cijfers en resultaten

Niets is saaier dan een jaarverslag boordevol cijfers doorworstelen op zoek naar de resultaten. Met jouw explanimation presenteer je cijfers op een inzichtelijke en aantrekkelijke manier.
Naslagwerk icoon

Naslagwerk voor presentaties

Als je een presentatie geeft, dan is het maar de vraag wat mensen er van onthouden. Maak je een explanimation die jouw verhaal samenvat, dan kan iedereen dit naderhand rustig bekijken. Zo blijft jouw boodschap beter hangen!

In 5 stappen naar de perfecte explanimation!

In 5 stappen naar de perfecte explanimation! In 5 stappen naar de perfecte explanimation!
rand-top-standard

Veelgestelde vragen

Wat kost een explanimation laten maken?

De kosten voor een explanimation zijn afhankelijk van een aantal factoren: lengte, stijl, 2d of 3d, complexiteit van beelden en beweging en aantal correctieronden. Samen met jou bepalen we wat het budget en de wensen zijn. Vanuit daar bespreken we de mogelijkheden.

Hoe lang duurt een explanimation idealiter?

Bij TeamCreative zijn we van mening dat korter, beter is. Wat je in 5 seconden kan vertellen, hoeft geen 10 seconden te duren. Er is een 60 seconde regel waarbinnen we graag willen blijven indien mogelijk. Dat is namelijk de gemiddelde tijd waarin wij de aandacht vast kunnen houden.

Wat is de gemiddelde productietijd van een explanimation?

De productietijd is afhankelijk van een aantal factoren: lengte, stijl, 2d of 3d, complexiteit van beelden en beweging en aantal correctieronden. Samen met jou bepalen we wat de wensen zijn. Vanuit daar bespreken we de mogelijkheden.

Kan ik zelf een storyboard en voice-over tekst aanleveren?

Ja dat kan! Graag zelfs, want dan heb je al goed nagedacht over wat je wil. Uiteraard bespreken we deze met jullie en scherpen we het een en ander aan met onze expertise.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te kunnen maken?

Om een goede offerte te kunnen maken bespreken we graag eerst persoonlijk de mogelijkheden met jou. Waar ben je naar op zoek? Wat is het verhaal dat je wil vertellen? Welke stijl is gewenst? Wat is jullie budget? Wat is het doel? En de doelgroep? In een persoonlijk intake gesprek krijgen wij antwoord op al onze vragen en kunnen we een offerte maken.

Waarom zou ik voor TeamCreative kiezen voor mijn explanimation?

Je kiest voor TeamCreative als je een uniek product wilt. Wij gebruiken geen templates of voorgedefinieerde stijlen. Het resultaat? Een unieke speciaal voor jou ontwikkelde animatie die exact past bij jullie doel en doelgroep.

Moet ik zelf met ideeën komen of bedenken jullie alles?

Ons motto is: samen maken we de mooiste dingen. Als je zelf ideeën hebt, dan horen wij die graag. Heb je die niet? Geen probleem. Onze creatievelingen bedenken een passend verhaal. Wellicht raak je geïnspireerd en heb je goede toevoegingen!

Hoe gaan jullie te werk bij het laten maken van een explanimation?

In 5 stappen komen we tot een unieke explanimation.

Stap 1: We bespreken jouw idee
Samen met jou nemen we het gewenste onderwerp door. Wat wil je vertellen en aan wie?

Stap 2: We bedenken een concept, script en storyboard
Op basis van de informatie die we hebben gekregen ontwikkelen we een verhaal dat we in beeld willen brengen. Dit visualiseren we in een storyboard. Daarnaast stellen we een animatie stijl voor, passend bij jouw huisstijl en het onderwerp.

Stap 3: We starten met tekenen en animeren
Alle scenes uit het storyboard worden getekend en geanimeerd. Er wordt een lopend verhaal gecreëerd en de animatie krijgt zijn definitieve vorm.

Stap 4: Een professionele voice-over spreekt de animatie in
Op basis van de dynamiek van de animatie laten we een professionele voice-over de animatie inspreken. Tot slot voegen we de gewenste sound-effects toe om de animatie de finishing touch te geven.

Stap 5: De animatie is klaar!
Wanneer de animatie klaar is begint het pas! Hij wordt op het gewenste kanaal geplaatst, maar we kunnen er ook voor zorgen dat de animatie jullie doelgroep bereikt middels online marketing campagnes. Ons team staat klaar jullie daarin te begeleiden.

Hoe zorgt een explanimation voor impact?

Een explanimation haalt zijn kracht uit de simplificering van de werkelijkheid. Hierdoor kun je hele complexe zaken op een begrijpelijke manier uitleggen. Doordat het een digitaal medium is, kunnen we deze vervolgens makkelijk delen op het internet en andere digitale kanalen (bijvoorbeeld televisie en narrow casting).

Uit welke stijlontwerpen kan ik kiezen?

Omdat wij altijd een unieke stijl en animatie maken zijn de mogelijkheden onbeperkt. Heb je zelf al een stijl in gedachten of een eigen huisstijl? Dan kunnen we daarop voortborduren. Heb je nog helemaal niets? Dan bedenken we een stijl die bij jullie organisatie, doel en doelgroep past.

Stel je vraag via WhatsApp!
Stuur ons een bericht.

Kunnen we jou ergens mee helpen?
Klik hier!