Lees gauw dit artikel
rand-bottom-standard

Tips om creatief te communiceren

27 July 2021 • Marvin Oude Avenhuis

De manier waarop we werken en communiceren is de afgelopen maand extreem verandert. We werken allemaal zoveel mogelijk thuis, hebben massaal diensten als Microsoft Teams of Zoom geïnstalleerd en houden overal 1,5 meter afstand. Juist in deze tijd is het van belang om met klanten en prospects te blijven communiceren! Maar hoe? Hieronder een paar tips die we met je willen delen.

online communiceren

Tips:

💡     Video bellen: Nu we in deze Corona tijd zitten zien we dat er binnen bedrijven steeds meer onderling wordt vergaderd via video bellen. We raken er zo allemaal aan gewend. Dus waarom niet video bellen met je klant? Laat in deze tijd duidelijk zien hoe je online te bereiken bent.
💡     Animatie: Zet een animatie in als communicatiemiddel. Nu het lastig is om diensten en producten face to face uit te leggen kun je een animatie gebruiken om jouw verhaal kort en helder te vertellen.
💡     Video:  Wil je nu je klanten thuis blijven toch in beeld blijven? Maak dan gebruik van video. Tegenwoordig makkelijk te delen via verschillende social media kanalen en via e-mail. Zo kun je een persoonlijke boodschap aan al je relaties delen, een demo van je product of ze een kijkje achter de schermen geven.
💡     FAQ: Jouw klanten zullen in deze tijd veel vragen hebben. Plaats de meest gestelde vragen + antwoorden op jou website. Geef bijvoorbeeld antwoord welke maatregelen jullie genomen hebben, zijn er aangepaste openingstijden? Welke levertijden zijn er nu? Via een pop-up op je website kun je makkelijk verwijzen naar deze FAQ.
💡     Webinar: Organiseer een online webinar voor je relatie waarbij je kennis en kunde kunt delen. Zo kun je ook je technische mensen een webinar laten geven waarbij ze dieper op bepaalde onderwerpen in gaan.
💡     Focus op digitalisatie: Gelukkig blijven mensen wel geld besteden, alleen op een andere manier. Het is belangrijk dat jij je aanpast! Bied als restaurants afhaalmenu’s aan, maak een webshop en verkoop je producten online. Start als coach met het geven van webinars.

Hulp nodig?

Hebben deze tips je al aan het denken gezet? Mogelijk zijn er veel meer oplossingen voor jouw bedrijf. Hierin denken we natuurlijk graag met je mee. Ook voor het professioneel maken van je animatie, video en webshop staan we voor je klaar. Je kunt ons gewoon bellen, mailen of gezellig video bellen.

TeamCreative in Corona tijd

Ook wij hebben onze intussen aangepast aan deze corona tijd. Zo communiceren we waar mogelijk via Microsoft Teams, onze filmcrew houdt zich aan de RIVM richtlijnen waardoor ze bijvoorbeeld geen microfoontjes meer plaatsen en werkt iedereen vanuit huis. Gelukkig werken we in een digitale wereld waardoor het geen invloed heeft op onze kwaliteit van werk. Zo staat ons hele team juist in deze tijden voor jou klaar!

video bellen TeamCreative

blog-image

Marvin Oude Avenhuis

Eigenaar
Twintig jaar geleden heb ik TeamCreative opgericht. In die tijd hebben we ons ontwikkeld van webbureau tot marketingbureau waarbij online de focus heeft. Samen met mijn team maken we gave ontwerpen, spraakmakende video’s en animaties, toffe websites en doen we de online marketing. Ik hou mij met name bezig met marketing concepten en strategieen voor bedrijven.

Heb jij hulp nodig bij een marketing vraag? Neem gerust contact op en ik help je daarbij.

Stel je vraag via WhatsApp!
Stuur ons een bericht.

Kunnen we jou ergens mee helpen?
Klik hier!