Lees snel dit artikel
rand-bottom-standard

Stop met gebruik van Magento 1

27 July 2021 • Marvin Oude Avenhuis

In het weekend van 11 september 2020 zijn meer dan 2000 webshops die nog op Magento 1 draaien gehackt. Deze hack, CardBleed genaamd, is een Magecard attack. Dit betekent dat de hackers creditcardgegevens van klanten stelen tijdens het afrekenen.

Magento ondersteuning gestopt

Magento is een e-commerceplatform waarmee je jouw eigen online winkel kunt maken. In juni 2020 is Magento gestopt met de ondersteuning van Magento 1, er worden geen updates meer gedaan. Dit gaf hackers de kans om malware code te plaatsen. Deze code zorgt ervoor dat als er een betaling wordt gedaan, de betalingsinformatie naar een in Moskou gehoste site wordt gestuurd. Deze informatie wordt vervolgens op de zwarte markt verkocht.

 

“Draait jouw webshop nog op Magento 1 en wil je niet dat de gegevens van jouw klanten gestolen worden? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen!”

 

Een veilige webshop

We adviseren je als Magento 1 gebruiker sterk om op zoek te gaan naar een andere optie, die wel veilig en betrouwbaar is. Één van de eerste opties die je dan waarschijnlijk te binnen schiet is overstappen naar Magento 2. Je bent echter niet gebonden aan Magento 2. Dit is dan ook de ideale situatie om andere CMS systemen te bekijken en te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan PrestaShop of WordPress in combinatie met WooCommerce.

Overstappen

Wil je jouw Magento 1 webshop veilig maken? Wij helpen je graag met de keuze voor de meest optimale optie. Ook kunnen we je helpen met de migratie van je webshop naar een ander CMS. Neem nu contact met ons op!

blog-image

Marvin Oude Avenhuis

Eigenaar
Twintig jaar geleden heb ik TeamCreative opgericht. In die tijd hebben we ons ontwikkeld van webbureau tot marketingbureau waarbij online de focus heeft. Samen met mijn team maken we gave ontwerpen, spraakmakende video’s en animaties, toffe websites en doen we de online marketing. Ik hou mij met name bezig met marketing concepten en strategieen voor bedrijven.

Heb jij hulp nodig bij een marketing vraag? Neem gerust contact op en ik help je daarbij.

Stel je vraag via WhatsApp!
Stuur ons een bericht.

Kunnen we jou ergens mee helpen?
Klik hier!