7 redenen waarom video beter scoort dan tekst

rand-bottom-standard
25 November 2019 • Maurits Reinders

#1 Een beeld zegt meer dan duizend woorden

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden.” Het is een geïnspireerde quote afkomstig vanuit het Chinese gezegde: “Hearing something a hundred times isn’t better than seeing it once.” Een beeld vervangt dus eigenlijk “duizend woorden”. Een seconde video bestaat uit 25 beelden. Zo kun je nagaan wat video dan wel niet voor je kan doen!

#2 Emotionele trigger

Een beeld en dus ook een video zorgt voor een emotionele trigger bij mensen dan tekst. Je ziet het beeld, hoort de muziek, voice-over en geluidseffecten. Emotie is natuurlijk een kenmerk van de mens.

#3 Snelheid

Met de komst van het internet, de smartphone en tablet zijn we anders gaan kijken. De spanningsboog is hiermee ook veranderd. We zijn vooral sneller afgeleid en zijn sneller gaan kijken. Een video kan voor een gebruiker al een behoorlijke snelheidswinst opleveren ten opzichte van een stuk tekst.

#4 Verbonden zijn

Mensen verbinden zich sneller aan een video dan aan een stuk tekst. Men verbind zich sneller aan het onderwerp, de personages, karakters, omdat men ze direct ziet. Men verbind, er ontstaat interactie en er kan uiteindelijk sneller worden overgaan tot actie of reactie.

#5 Gemakkelijk te verwerken

Als je de keuze hebt tussen het lezen van een stuk tekst van drie A4tjes of het bekijken van een video van 1 tot 1,5 minuut. Dan is de keuze voor sommige mensen snel gemaakt. Dat komt omdat de video gemakkelijker te verwerken is dan de tekst. Een video kan complexe zaken sneller verduidelijken dan tekst. In dat geval zijn er vaak meerdere pagina’s tekst nodig om complexe zaken te verduidelijken.

#6 Beter te beoordelen

Soms kan je bijvoorbeeld een lastig te omschrijven product of dienst beter laten verfilmen in een product- of dienstvideo of animatie. De kijker of klant kan dan in enkele seconden beoordelen of het product of dienst iets voor hem of haar is. Na het zien van de film kan ook middelen een Call to action direct worden overgaan tot actie en soms verkoop.

#7 Goed voor Google

Op het internet is er meer tekst dan video te verkrijgen. Als een website een video of animatie aanbiedt heeft de website 45x meer kans om op de eerste pagina van Google te verschijnen. Een video levert relatief minder competitie op dan een stuk tekst. Door vervolgens je video aan te vullen met een titel, tumbnail, een beschrijving en tags kan er voor zorgen dat jouw video weer hoger in de video zoekresultaten verschijnd. Een video heeft als extra voordeel dat bezoekers langer op je website blijven. Dit is natuurlijk weer goed voor de resultaten van Google.

blog-image

Maurits Reinders

Cameraman & editor
Ik ben 3 jaar werkzaam als cameraman, editor, animator en fotograaf bij TeamCreative. Wij hebben producties van de bakker op de hoek tot de grote multinational. Beeld in de breedste zin van het woord. Niets is te gek!

Heb je vragen of ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van video voor jouw bedrijf? Ik help je graag bij het verwezenlijken van jouw videodromen! Neem dan contact op met TeamCreative!

Stel je vraag via WhatsApp!
Stuur ons een bericht.

Kunnen we jou ergens mee helpen?
Klik hier!